ProSolar's geschiedenis

2013-2014

Zonnepanelen zijn de laatste jaren zeer populair. De vraag naar zonnepanelen is groot en het installatieproces is niet iets dat onderschat mag worden. ProSolar Installatietechniek is dan ook ontstaan vanuit de vraag naar vakkundige installateurs, in elke regio van Nederland. Wij geven antwoord op de vraag vanuit de markt en bedrijfsleven. Wij werken alleen met de beste zelfstandige en gediplomeerde zonnepaneelinstallateurs. In de loop der tijd hebben wij een vaste kern van zelfstandige installateurs opgebouwd. Door dit model is ProSolar Installatietechniek niet alleen regionaal maar ook nationaal inzetbaar voor particulieren, MKB en multinationals.

Het ontstaan van ProSolar Installatietechniek (ProSolar) kan worden teruggeleid toen een grote speler in de markt zijn intrede deed in de collectieve markt door het aannemen van het collectief ‘iChoosr’.

Dit collectief behelsden een groot aantal gemeenten tussen Rotterdam en Gorinchem. Er was een installatiepartij nodig die de nadruk legde op veiligheid en kwaliteit. Het ProSolar ‘concept’ werd geboren en aan de hand van strenge selectie- en opleidingseisen werden er een aantal installatieteams geselecteerd voor het uitvoeren van dit collectief, wat uit bijna 2.000 huishoudens bestond.

2013-2014
workimg

2014-2015

Aansluitend op het iChoosr collectief is ProSolar medio 2014 een collectief gestart voor Vereniging Eigen Huis. Later dit jaar zijn hier installaties voor de Consumentenbond bijgekomen waardoor het aantal installaties een flinke vormen aannam. Met de aanschaf van extra veiligheidsmiddelen zoals steigers, ladderliften en randbeveiliging is ProSolar blijven investeren in veilig werken. Extra (opfris) cursussen gebaseerd op de NEN1010 en de NEN3140 zorgen ervoor dat de installateurs continue op de hoogte zijn van de laatste voorwaarden m.b.t. werken met elektra.

Veiligheid en kwaliteit heeft in 2015 een extra dimensie aangenomen met de komst van een met de komst van ons VCA* managementsysteem, met een vleugje ISO9001. Dit managementsysteem zorgt voor continue verbetering op veiligheid en kwaliteit.

  ProSolar Installatietechniek B.V.

Dit is dan ook de reden dat gerenommeerde collectieve partijen als Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond kiezen voor installatiewerk van ProSolar. Ook MKB en grote bedrijven kiezen voor een zonnepaneelinstallatie van hoge kwaliteit, met de zekerheid dat deze door vakkundige installateurs zonder risico wordt geïnstalleerd.

2014-2015
workimg

Nu en toekomst

Zoals elke organisatie blijft ProSolar innoveren en verbeteren. Zo zien wij een langzame, maar zeer interessante verschuiving van de markt, met name in de bouw en het bedrijfsleven. ProSolar zal zich daarom ook steeds meer focussen op de grotere installaties. Denk hierbij aan zonnepaneelinstallaties op kantoor- en bedrijfspanden, VVE’s, boerenschuren etc.

Uiteraard blijven wij trouw aan onze collectieve programma’s, iets dat wij door de jaren heen toch wel onze ‘core business’ mogen noemen!

Ook op kwalitatief gebied zal ProSolar nóg meer vooruitgang boeken. Zo ambiëren wij eind 2016 het ISO9001:2015 certificaat te behalen en volledig te integreren in ons huidige managementsysteem.

Nu en toekomst

Wil je meer weten?

Neem contact op