PV-installaties

Met een ‘PV-installatie’ of ‘PV-systeem’ bedoelen we een compleet zonnepaneelsysteem. PV is namelijk de officiële afkorting van een zonnecel en staat voor ‘fotovoltaïsch’ (photovoltaic). Er zijn twee soorten PV systemen:

Een net gekoppeld systeem is, zoals de naam al zegt, direct gekoppeld aan het stroomnet via de meterkast. Dit betekent dat eigenaren van een PV systeem worden gezien als energieleverancier. Het systeem bestaat uit een onderconstructie, zonnepanelen, DC bekabeling, een omvormer en montagemateriaal. Daarnaast wordt er ook vaak meetapparatuur geïnstalleerd zodat men het exact opgewekte vermogen nauwlettend in de gaten kan houden.

Het netgekoppelde systeem wordt het meest toegepast, ook op grote schaal. Denk aan dit laatste bijvoorbeeld aan zonnevelden (grondopstelling), op daken van bedrijfspanden en op (boeren) schuren.

Een autonoom systeem bestaat uit dezelfde componenten als een net-gekoppeld systeem met als uitzondering dat de opgewekte stroom direct wordt verbruikt of wordt opgeslagen in batterijen/accu’s. Dit type systeem is op grote schaal minder interessant omdat batterijen en accu’s de maximum hoeveelheid opgeslagen stroom beperken en ook nog eens schadelijk zijn voor het milieu.

Prosolar installeert complete zonnepaneelsystemen.
PV-installaties

ProSolar heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de aanleg van net-gekoppelde PV systemen. Bent u van plan een PV-systeem aan te schaffen en zoekt u een gerenommeerde partij om dit systeem te installeren? Dan bent u bij ProSolar aan het juiste adres!